Blade Trinity | Collections | BriskBard

Google lanceert Android 5.0 Lollipop

Google lanceert Android 5.0 Lollipop

Na een verlengde testperiode introduceert Google vandaag de nieuwste versie van zijn mobiele besturingssysteem: Android 5.0 Lollipop. Android 5.0 Lollipop zal als eerste beschikbaar komen op de nieuwe Nexus 6-smartphone, Nexus 9-tablet en later deze maand op de andere Nexus- en Google Play Edition-modellen.

De meest in het oog springende verandering is natuurlijk het compleet vernieuwde ontwerp, genaamd Material Design. Het ontwerp van Android 5.0 Lollipop heeft vloeiende animaties, fellere kleuren en een cleaner uiterlijk. We zagen dit nieuwe design al terug in de updates van Google’s eigen Android-apps, zoals bij de Google+-app. Ook het multitask-menu is flink onder handen genomen, met meer ruimte voor spraakgestuurde commando’s.

Naast de grote visuele veranderingen, kun je ook een aantal nieuwe functies verwachten: een nieuw notificatiemenu, accounts voor meerdere gebruikers, een verbeterde accuduur en een veiligere Bluetooth-verbinding zijn slechts het topje van de ijsberg.

Het is nog niet bekend wanneer Google de nieuwe Android-versie ook voor andere Android-telefoons uitrolt. Heb je een Android-telefoon zonder stock-Android, dan moet je nog even wachten totdat je fabrikant de eigen skin over de nieuwe Android-versie heeft gelegd. Houd Softonic in de gaten voor meer nieuws over Android 5.0 Lollipop.

Bron: The Verge

Lees ook:

  • Link Gekopieerd!
Bezig commentaar te laden